luni, 10 august 2009

Ciorba de dovlecei(fasole verde) cu lapte batut




  • 3 dovlecei/ 1 kg fasole verde
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 2 litri lapte batut
  • 1 lingura faina
  • marar
  • sare

Se curata dovleceii, li se scoate miezul si se taie cubulete. Se pun la fiert 2 litri de apa in care se adauga dovleceii. Cand s-au inmuiat se scot. (Pentru ciorba cu fasole verde: se rupe bucatele mici si se fierbe cateva minute, apoi se procedeaza ca la cea cu dovlecei)
Separat se toaca ardeiul si ceapa si se pun la calit in putin ulei(puteti pune si o rosie tocata marunt). Cand incep sa sticleasca, se amesteca lingura de faina si se stinge cu laptele; apoi se adauga dovleceii. Se lasa pe foc pana la primele clocote, se adauga marar tocat si sare.

2 comentarii:

  1. Buna! stii daca pentru ciorba de fasole verde cu lapte batut se foloseste aceeasi reteta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna!Sigur ca da, am actualizat reteta, inclusiv cu o fotografie

    RăspundețiȘtergere