duminică, 25 octombrie 2009

Rata pe varza


Ingrediente:
  • 1 rata
  • 1 varza
  • ulei
  • foi de dafin
  • suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de bere
 Luam ratusca, o spalam bine si o condimentam cu sare si piper dupa care o punem la prajit intr-o cratita cu ulei.
Dupa ce capata culoare pe o parte, o intoarcem si turnam peste ea un pahar de bere. Focul trebuie sa fie mediu, iar durata aproximativ 20 de minute pe ambele parti.
Intre timp tocam varza, punem sare peste ea si o punem la calit in locul ratei (scoatem rata pe un platou). Cand incepe sa-si lase apa, adaugam sucul de rosii, foile de dafin si oprim focul.
Incalzim cuptorul, luam o tava incapatoare si punem varza, iar in mijlocul acesteia rata.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si lasam la foc mic in jur de 1 1/4. Dupa acest timp, incercam cu o furculita carnea ratei. Daca se patrunde usor, inseamna ca este gata, intoarcem rata si lasam tava descoperita pentru inca 15 minute, dar de data aceasta dam focul mai tare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu