vineri, 14 august 2009

Muschiulet de porc impanat


  • 1 muschi de porc de 30 cm, aproximativ 1,5 kg
  • 1 carnat afumat de lungimea muschiului
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • oregano
  • 2 pahare vin rosu
  • apa
Se introduce carnatul in muschi in urmatorul mod: cu ajutorul unui cutit se face o gaura de-a lungul muschiului, se introduce un facalet sau orice alt obiect mai gros decat carnatul, apoi se trage putin din facalet dintr-un capat, iar din celalalt capat de introduce carnatul. Continuati pana cand scoateti facaletul si carnatul ajunge in capatul opus.
Se da muschiuletul prin ulei, apoi se condimenteaza cu sare, piper, boia, oregano apoi se aseaza in tava in care ati pus ulei. Se pune la cuptorul timp de 2 ore. Dupa primele 15 minute se adauga o cana de apa, dupa ce trece o ora se adauga vinul. Folositi o lingura pentru a pune sos din tava peste muschi. Repetati din 10 in 10 minute.

luni, 10 august 2009

Ciorba de dovlecei(fasole verde) cu lapte batut




  • 3 dovlecei/ 1 kg fasole verde
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 2 litri lapte batut
  • 1 lingura faina
  • marar
  • sare

Se curata dovleceii, li se scoate miezul si se taie cubulete. Se pun la fiert 2 litri de apa in care se adauga dovleceii. Cand s-au inmuiat se scot. (Pentru ciorba cu fasole verde: se rupe bucatele mici si se fierbe cateva minute, apoi se procedeaza ca la cea cu dovlecei)
Separat se toaca ardeiul si ceapa si se pun la calit in putin ulei(puteti pune si o rosie tocata marunt). Cand incep sa sticleasca, se amesteca lingura de faina si se stinge cu laptele; apoi se adauga dovleceii. Se lasa pe foc pana la primele clocote, se adauga marar tocat si sare.