vineri, 15 ianuarie 2010

Fileuri de porc cu ceapa

  • 400 g muschi de porc
  • 3 cepe
  • 100 ml ulei
  • 100 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 2 foi de dafin
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • boia
  • piper
  • marar

Taiem carnea in fileuri de 1-2 cm grosime si o batem cu ciocanul de carne. Punem uleiul la incins, asezam fileurile si le prajim 3-4 minute pe ambele parti.
Curatam si taiem ceapa feliute subtiri si o punem in tigaie in uleiul ramas dupa ce am scos carnea.
Amestecam din cand in cand pentru a nu se arde, iar cand devine sticloasa adaugam sucul de rosii, vinul, foile de dafin, piperul, fileurile si apa cat este nevoie pentru a fierbe pana se inmoaie carnea. Cand toate sunt fierte se condimenteaza cu sare si boia, apoi se adauga usturoiul pisat.
Alaturi de aceasta mancare am pregatit si garnitura - cartofi natur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu