luni, 11 ianuarie 2010

Popiete din carne de porc

  • 500 g carne de porc
  • 2 felii de cascaval
  • 2 oua fierte
  • 2 castraveti murati
  • 6-8 bucati mici de costita/sunculita afumata
  • 1 ceapa verde
  • putin ketchup
  • marar
  • ulei
  • 100 ml vin rosu
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de apa
Carnea se taie file, o bucata sa fie de marimea a doua palme, se bate si se condimenteaza cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne punem o felie de cascaval, oul fiert taiat in 4 bucati egale, castraveciorul murat taiat feliute, 3-4 bucati de costita/sunculita afumata, frunzele de ceapa verde tocate si putin ketchup.

Rulati fiecare bucata de carne si prindeti capetele cu ajutorul unor scobitori. Ruloul astfel format se unge cu ulei, apoi se imbraca in marar.
Se ia o tava in care se pune putin ulei si se aseaza rulourile in ea. Se introduce la cuptorul incins, iar dupa 10 minute se adauga vinul amestecat cu un pahar de apa. Dupa inca 10-15 minute se adauga in sosul format usturoiul taiat in 2 parti egale si se stropeste carnea cu acest sos. Popietele pot fi scoase din cuptor cand se formeaza deasupra lor o crusta. Garnitura pe care am folosit-o a fost salata de varza murata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu