joi, 14 ianuarie 2010

Taitei cu mere si branza

  • un pachet taitei lati
  • 4 mere
  • 200g branza
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita menta
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 esenta de rom
  • o portocala
  • pesmet
  • unt
Taiteii se pun la fiert conform instructiunilor de pe  ambalaj.
Curatam merele, le radem si le amestecam cu 50 g zahar, scortisoara, 1 plic zahar vanilinat.
Amestecam branza cu 100 g branza, nucsoara, menta, 1 plic zahar vanilinat, esenta de rom.
Folosim un vas termorezistent, il ungem cu unt, apoi presaram pe toata suprafata pesmet si punem taitei- branza-taitei-mere pana la epuizarea ingredientelor.
Introducem vasul in cuptorul incins pentru 15 minute, asezam deasupra o portocala feliata si mai lasam la cuptor 5 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu