joi, 25 februarie 2010

Rulada de porc

  • 600 g muschi de porc
  • 2 cepe
  • 200 g ciuperci
  • 1 ardei
  • 1 ceapa verde
  • 200 g branza 
  • 200 ml vin alb
  • 75 ml ulei
  • sare
  • piper
  • curry
  • boia
  • oregano
  • 2 foi de dafin

Se taie muschiul astfel incat sa ajunga cat mai intins, apoi se bate cu ciocanul pentru a se subtia si se condimenteaza cu sare si piper.
Ceapa se taie julien, ciupercile felii subtiri, ardeiul cubulete, ceapa verde se toaca marunt, iar branza putin mai groasa fata de cum ar iesi daca am rade-o. Toate acestea se pun intr-o cratita cu putin ulei si se lasa cateva minute pana cand se calesc. Se condimenteaza cu sare, piper, curry, boia.

Pe o folie de aluminiu unsa cu ulei si presarata cu oregano se aseaza carnea deasupra careia se pune amestecul format. Se ruleaza cu ajutorul foliei de aluminiu, apoi se trece pe sub ea o sfoara si se impleteste. Strangem bine la capete pentru a nu iesi umplutura.



Rulada se pune intr-o tava unsa cu ulei si se introduce in cuptorul incins la temperatura medie cateva minute, apoi se adauga 1 pahar de apa, 1 pahar de vin si 2 foi de dafin si se mai lasa o ora. Stropiti din cand in cand cu sosul din tava.

Un comentariu: