duminică, 14 martie 2010

Calamar pane

  • 500 g calamar
  • 2 oua
  • 100 g pesmet
  • 100 ml ulei
  • 50 g faina
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper
Va recomand sa cumparati deja rondele de calamar, pentru a sari peste procesul de fierbere in multe ape. In caz ca nu procedati asa, trebuie sa-l spalati in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare si foi de dafin si se spumeaza. Se repeta procedura de 2-3 ori. Cand este fiert se scurge de zeama si se lasa la racit. Rondelele se pun intr-un bol si se adauga peste ele 1 pahar de vin si se lasa cateva ore.

Se bat ouale si se condimenteaza cu sare si piper.
Rondelele de calamar se trec prin faina, apoi prin ou batut, se imbraca in pesmet si se aseaza pe un platou pentru a se zvanta.

In functie de cate minute veti lasa calamarul sa se prajeasca veti obtine rondele usor rumenite sau crocante. Mie-mi plac mai mult cele crocante. Puteti servi cu legume mexicane sau mujdei de usturoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu