vineri, 26 martie 2010

Pasca cu branza si ciocolata

 

Coca:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte 
  • 125 g margarina
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 1 cub ciocolata menaj neagra
  • 1 cub ciocolata menaj alba
  • 50 g alune nesarate
  • o lingurita de miere  
  • 1 albus pentru uns coca inainte de a fi introdusa la cuptor
Umplutura :
  • 500 g branza dulce
  • stafide
  • 3 galbenusuri
  • 125 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
Se amesteca faina cu zaharul si drojdia.
Se separa galbenusurile de albusuri, acestea din urma de bat spuma cu un praf de sare. Intr-un vas se topeste margarina, se adauga laptele si galbenusurile si se amesteca. Se pun esentele si albusurile batute, amestecandu-se pana se incorporeaza. Amestecul lichid se toarna putin cate putin peste amestecul de faina. Atentie! Nu trebuie sa fie nici fierbinte, nici rece, altfel va distruge drojdia. Coca va fi perfecta atunci cand se dezlipeste de pe peretii vasului, posibil sa mai aveti nevoie de putina faina in plus. Dupa ce nu se mai lipeste trebuie sa o framantati 15-20 minute, cu cat mai mult, cu atat va fi mai pufoasa. Apoi faceti o bila pe care o tavaliti pe toate partile in putin ulei. O lasati la dospit intr-un loc ferit de curent pana cand coca isi dubleaza volumul, iar vasul il acoperiti cu un prosop curat. 
Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda de aproximativ 2 cm grosime.

Se ia forma in care urmeaza sa coaceti pasca si se unge cu margarina sau ulei, apoi se aseaza foaia. Restul de coca se imparte in 3 si se modeleaza fasii lungi pe care le umplem cu bucati marunte de ciocolata si alune: 1 cu ciocolata neagra, 1 cu ciocolata alba si una cu alune. Acestea se impletesc si se pun in forma de copt peste foaia deja aseazata. Se lasa la crescut fara umplutura.
Intre timp se pregateste umplutura, amestecandu-se toate ingredientele. Dupa ce a crescut pasca se adauga umplutura in mijloc si se unge cu un albus batut spuma, apoi se introduce in cuptorul deja incins aproximativ 50 de minute. Se testeaza cu o scobitoare si se lasa la racit in forma. Cand se scoate din cuptor se unge cu miere.

2 comentarii: