marți, 11 mai 2010

Aripioare picante



  • 10 aripioare
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite usturoi granulat
  • 2 lingurite chilli
  • ulei
  • apa
 Se curata bine aripioarele, se spala, li se inlatura varfurile si se pun intr-o oala peste care se adauga apa cat sa le acopere si in care am dizolvat 1 lingurita vegeta, 1 lingurita usturoi granulat si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider cateva ore.

Dupa ce se scot de la frigider se pun la fiert in aceasta apa si se lasa 10 minute. Se scurge apa si se lasa la racit.
Se bat ouale si se adauga laptele. Intr-un recipient cu capac se pun faina, chilli, usturoiul granulat si se amesteca. 
Treceti aripioarele prin amestecul de faina, apoi prin cel de ou si iar prin cel de faina. Cand le treceti a doua oara prin faina, puneti capacul si scuturati, astfel incat sa se prinda faina de ele foarte bine.

Incercati sa nu le aglomerati. Le puneti la prajit in uleiul incins, le lasati la foc mare 2-3 minute, pana cand capata culoarea aurie. Se scot pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei. Se servesc atat calde cat si reci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu