duminică, 8 august 2010

Piept de pui cu sos de rosii



  • 1 piept de pui
  • 1 pahar vin rosu
  • 2 castraveti
  • 1 borcan rosii decojite
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • boia dulce
  • curry
  • sare
  • piper
  • parmezan ras
Se feliaza pieptul de pui, se condimenteaza cu amestecul dintre boia, curry sare si piper - in cantitati egale, se infasoara in folie si se lasa peste noapte la frigider.
Se pune pieptul la fript intr-o tigaie de teflon, fara nicio grasime. Se taie o ceapa rondele si cand se intoarce pieptul se adauga peste carne. Dupa 5 minute se toarna paharul de vin rosu. Castravetii se feliaza si se pun peste carne, o data cu rosiile decojite.

Mie-mi place sa le zdrobesc cu o lingura de lemn dupa ce le pun in tigaie, dar le puteti toca marunt inainte. Se lasa la foc mic pana cand scade sosul, se condimenteaza, apoi se adauga patrunjelul.
Dupa ce puneti in farfurie, presarati putin parmezan deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu