marți, 23 noiembrie 2010

Friptura de vita la cuptor cu legume in sos de vin


  • 1 kg muschi vita
  • 500 ml vin rosu
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 6 ciuperci
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 100 g unt
  • 2 lingurite curry
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1lingurita oregano
  • 5 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 5 frunze de busuioc
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
Se taie carnea felii de 1 cm grosime si se pune la fragezit intr-un amestec de curry, boia, ulei, sare, piper, oregano si busuioc tocat. Se lasa la frigider peste noapte.

Intr-o tava se aseaza feliile de carne si pe langa ele se pun cubuletele de unt. Se introduce tava in cuptorul incins pana cand se topeste untul, apoi se intoarce carnea pe partea cealalta si se da iar la cuptor la foc mic.

Preparam sosul din 4 linguri pasta de rosii, 500 ml vin, foile de dafin, sare, piper si usturoiul tocat. Se toarna acest sos peste carne si se introduce din nou tava la cuptor timp de 20 de minute.

Tocam legumele sub ce forma vrem si le rasturnam peste carne amestecandu-le cu aceasta.

Dupa 15 minute se poate verifica daca s-au inmuiat legumele si in caz ca a scazut sosul de tot, mai adaugati un pahar de vin. Dar daca lucrati la foc mic, nu se intampla.

6 comentarii:

  1. A iesit o friptura pe cinste, carnea s-a topit in gura

    RăspundeţiȘtergere
  2. Tocmai am terminat de papat a iesit o friptura grozava! Chiar si copiilor mei le-a placut foarte mult!

    RăspundeţiȘtergere
  3. A IESIT FOARTE GUSTOASA.

    RăspundeţiȘtergere