marți, 26 aprilie 2011

Placinta cu urda si leurda


  • 2 pachete de foi pentru placinta
  • 1kg urda dulce
  • 3 legaturi leurda
  • 1 legatura marar
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 oua
  • ulei

Taiem leurda fasii mari si o punem la calit in putin ulei, alaturi de ceapa verde tocata marunt.

Amestecam urda cu 2 oua si dupa 3 minute o adaugam peste leurda. Le amestecam si le lasam inca 5 minute. La final adaugam mararul tocat marunt.

Ungem tava aragazului cu ulei sau folosim hartie pentru copt, asezam prima foaie pentru placinta, o gaurim cu dintii unei furculite pentru a nu se umfla, adaugam compozitia si o intindem uniform.

Asezam si a doua foaie de placinta, facem gauri si in aceasta si introducem tava in cuptorul incins, la foc mic.

Cu 5 minute inainte de a fi gata, batem un ou si cu ajutorul unei pensule ungem placinta.

luni, 18 aprilie 2011

Salata de cruditati cu peste afumat

  •  
  • 6 frunze salata verde
  • 1 lipie shaorma
  • 3 ridichi
  • frunzele de la o ceapa verde
  • 1 morcov mic
  • 4 felii telemea cu verdeata
  • 2 file peste afumat
  • 1 ou
  • 100ml ulei
  • sare
  • 1 lingurita otet
  • 1 fir usturoi verde

Se face maioneza din 1 ou, 100ml ulei, sare, otet (reteta pentru blender), apoi se pune usturoiul tocat si se mai amesteca 10 secunde.

Dupa ce spalam legumele le tocam pe fiecare dupa preferinte : salata si ceapa tocate marunt, morcovul si ridichiile feliute, telemeaua cubulete. Pe un platou asezam lipia, iar deasupra ei punem legumele, telemeaua, bucatelele de peste si maioneza cu usturoi.