marți, 31 ianuarie 2012

Saramura de crap


1 crap de 2kg
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 ardei galben
2 rosii
1 capatana usturoi
1 ceapa
1 ardei iute
sare
piper
ulei
1 l apa
patrunjel
1/4 lamaie

Dupa ce se curatam pestele si il taiem, il punem la fript.

Procedam in acelasi mod si cu ardeii si ceapa.

Rosiile le coacem intregi, apoi le decojim si le tocam cubulete.

Intr-o oala punem la fiert un litru de apa, pestele si legumele fripte.

Lasam sa fiarba la foc mic 5-10 minute, apoi adaugam usturoiul pisat sau tocat, sare, piper, 2 linguri de ulei, zeama din 1/4 lamaie, jumatate din ardeiul iute tocat si mai lasam sa dea cateva clocote. Lasam la racit, iar cand aranjam pe farfurie, presaram patrunjelul tocat si cateva rondele de ardei iute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu