marți, 31 ianuarie 2012

Saramura de crap


1 crap de 2kg
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 ardei galben
2 rosii
1 capatana usturoi
1 ceapa
1 ardei iute
sare
piper
ulei
1 l apa
patrunjel
1/4 lamaie

Dupa ce se curatam pestele si il taiem, il punem la fript.

Procedam in acelasi mod si cu ardeii si ceapa.

Rosiile le coacem intregi, apoi le decojim si le tocam cubulete.

Intr-o oala punem la fiert un litru de apa, pestele si legumele fripte.

Lasam sa fiarba la foc mic 5-10 minute, apoi adaugam usturoiul pisat sau tocat, sare, piper, 2 linguri de ulei, zeama din 1/4 lamaie, jumatate din ardeiul iute tocat si mai lasam sa dea cateva clocote. Lasam la racit, iar cand aranjam pe farfurie, presaram patrunjelul tocat si cateva rondele de ardei iute.

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Tarta din clatite cu carne


Pentru o forma obisnuita de tarta avem nevoie de 10-14 clatite, in functie de marimea lor. Eu le-am copt intr-o tigaie mica, asadar am avut nevoie de 14.
Se pregatesc urmand reteta obisnuita, dar fara a pune zahar si lapte. Eu am folosit 2 oua, 1/2 l apa minerala, un varf de sare, 3 linguri de ulei si faina.
In timp ce le-am copt am preparat si umplutura. Pentru aceasta am avut nevoie de:


400 gr carne tocata vita
1 ceapa
3 catei usturoi
1 ou
100 g branza topita
100 ml vin rosu
1 lingura suc de rosii
boia
sare
piper
ulei

Tocam ceapa si  usturoiul si le punem la calit in putin ulei incins. Cand incep sa sticleasca adaugam carnea si dupa 7-8 minute vinul rosu. Lasam sa fiarba 15 minute, apoi condimentam dupa gust.
Batem oul, il amestecam cu branza topita si le incorporam in compozitia de carne. Luam cate 1-2 linguri din acest amestec, punem pe cate o clatita si rulam.
Ungem tava cu unt si asezam fiecare clatita pentru a da forma unei spirale.


200 ml smantana
2 oua
100 gr cascaval ras
marar
unt pentru uns tava



Batem  cele 2 oua cu smantana si tunam peste clatite. Introducem tava in cuptorul preincalzit la temperatura medie timp de 15-20 minute.

Scoatem tava, presaram cascavalul ras si mararul si o introducem iar la cuptor, de aceasta data la foc mic, pana se topeste cascavalul.

vineri, 13 ianuarie 2012

Pui Garden

  • 8 copanele
  • 8 ardei kapia copti
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei usturoi
  • 300 g smantana
  • ulei
  • sare
  • foi de dafin
  • piper
  • marar
  • boia dulce

Se condimenteaza carnea de pui cu sare si boia si se lasa la frigider cateva ore. Apoi se pun copanelele la fiert alaturi de 2-3 foi de dafin.

Dupa ce au fiert se scot si se dezoseaza, obtinand fasii de carne.
Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la calit. Se adauga si ardeiul copt taiat si se lasa cateva minute pe foc.

Se scurge tot uleiul si apoi se pun si fasiile de carne.

Dupa 5 minute adaugam si smantana si se mai lasa pe foc 1 minut, apoi se condimenteaza cu sare, piper si marar.