miercuri, 31 octombrie 2012

Ciuperci marinate


Ciupercile marinate sunt bune indiferent de ocazia pentru care sunt pregatite. Am folosit reteta de aici si am adaptat-o gusturilor noastre. Partea cea mai grea este cea in care astepti sa se marineze.
Spor la treaba,
A.
 
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei usturoi
  • 150 ml ulei masline
  • 80 ml otet
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita zahar
  • piper
  • 1 lingurita oregano

Spalam si curatam ciupercile, apoi le punem la fiert in apa cu sare cateva minute pana incep sa se inmoaie. Le scoatem si le lasam sa se scurga. Daca sunt mari, le taiati, daca sunt micute, le puteti lasa intregi.

 Amestecam intr-un bol toate ingredientele (tocam ceapa si zdrobim usturoiul), iar intr-un bol mai mare punem ciupercile si turnam sosul peste ele. Le amestecam si le acoperim cu un capac. Le punem la frigider 24 ore.

marți, 9 octombrie 2012

Ragout Bologna



  • 400 g pulpa porc
  • 200 g ciuperci
  • 100 g morcov
  • 100 g telina
  • 30 g bulion
  • 30 ml ulei
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Se taie carnea in cubulete mici si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei incins alaturi de usturoiul feliat.

Se taie telina si morcovii si se pun peste carnea rumenita, se stropesc din cand in cand cu apa si se calesc impreuna aproximativ 10 minute, apoi se adauga si ciupercile, bulionul, sare si piper, iar la final patrunjelul tocat.